NPS-Jongerenraad roept op tot strijd tegen Aids
01 Dec 2012, 14:00
foto


Aids is volgens cijfers van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) in 2011 gedaald naar de zevende doodsoorzaak in Suriname. “De dalende trend mag ons als jongeren niet nonchalant maken. Wij zullen de strijd voort moeten zetten tegen deze vijand van de mens,” zegt de NPS Jongerenraad in een persbericht in verband met Wereld Aidsdag, vandaag.

Niet iedereen laat zich testen in Suriname en zijn de officiële cijfers van hiv-geïnfecteerden niet bekend. Naar schatting is 1% van de Surinaamse bevolking besmet met hiv. Suriname streeft in het kader van de Millenniumdoelen ernaar om niet meer dan 75 mensen aan de ziekte te laten overlijden. “De strijd tegen Aids is nauw verbonden met de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting,” zeggen de NPS-jongeren, onder leiding van Gordon Touw Ngie Tjouw.

Ze vinden dat de samenwerking tussen de overheid, verschillende bedrijven en andere goede doelen en mensen die zelf in actie komen, heel belangrijk omdat alleen in collectief verband “wij succesvol kunnen zijn.” De jongerenraad zegt dat hij projecten die direct hulp en zorg geven aan jongeren met hiv en Aids en voorlichtingsprogramma’s en activiteiten die naar jongeren zijn gericht, zal steunen.

De raad spoort dan ook alle jongeren aan om de Hiv/Aids informatieavond vandaag in de Hermitage Mall te bezoeken en zich te laten informeren over deze ziekte. Het LBGT Platform Suriname organiseert de informatieavond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May