Joyce Veira, nieuwe directeur Havo 2
30 Nov 2012, 13:00
foto


De nieuwe directeur van de Henri Dalbergschool (Havo 2) is de pedagoog Joyce Veira geworden. Zij is vandaag officieel voorgesteld. Veira vertrouwt op de ondersteuning van de leraren. “Ik kan het niet alleen doen”, zei Veira in een toespraak tot de leraren. De nieuwe directeur was verbonden aan het Christelijk Pedagogisch Instituut, waar zij pedagogiek doceerde.

Van de zes sollicitanten werd Veira door de selectiecommissie gekozen, meldt de voorlichting van het Minov. Kenneth Biervliet, onderdirecteur van Onderwijs, benadrukt dat zij aan de gestelde eisen voldoet. Veira werd tijdens haar kennismaking bijgestaan door Biervliet en het hoofd van het Bureau Voortgezet Onderwijs, Biswajeet Kali. De nieuwe directeur heeft de volledige ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov).

Kwaliteitsverbetering
Biervliet zei dat er een nieuwe en frisse periode is aangebroken voor Havo 2. “Ik verzoek u om de nieuwe directeur een kans van slagen te geven. U mag haar kritisch volgen en als dat nodig is tijdig aan de bel trekken. Ik verwacht wel van u dat u positief met elkaar communiceert”, zei Biervliet.

Voor Veira staat de student in het onderwijsgebeuren centraal. “We moeten goede burgers voor de samenleving afleveren. Het product dat wij voor de samenleving afleveren moet van goede kwaliteit zijn. Elke school streeft naar kwaliteitsverbetering en dat is het belangrijkste doel waarom wij hier zijn”, zei de nieuwe directeur. Op basis van een vragenlijst voor de leraren, zal een plan van aanpak worden ontwikkeld. Met het plan zal gewerkt worden aan kwaliteitsverbetering van de school. De leraren beloofden alle ondersteuning te geven aan Veira.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May