Reactie DOE op artikel NPS/John van Coblijn
30 Nov 2012, 11:00
foto


Het was voor de DOE partij geen gemakkelijke keus om zich niet te laten verleiden tot oeverloze en zinloze discussies na recente berichten in de Surinaamse pers. DOE weet zich immers geroepen om bezig te zijn met het belang van de burgers en van de natie. Dit zal zij daarom consequent blijven doen.

De politieke partij DOE, legt steeds het accent op dat wat goed is voor Suriname en komt daar ook openlijk voor uit. Dat de heer John van Coblijn het niet kan volgen, nemen we hem niet kwalijk. De partijpolitiek is jaren lang het toneel geweest van corruptie, waar kwaad als goed werd vertaald en goed als kwaad. Waar wetten die corruptie moeten bestrijden voor zich uit werden geschoven. Men wist eigen toppers en soms ook politieke bondgenoten op deze wijze veilig te stellen. Politiek wangedrag in de vorm van vuilschrijverij en vuilsmijterij, behoort tot nu toe ook tot dat patroon. DOE wil de in Suriname heersende negatieve politieke cultuur doorbreken en gaat voor een model waarbij niet slechts in termen van vóór of tegen het beleid van een regering gedacht wordt. Het gaat bij DOE om kiezen voor het goede ten voordele van ons land.
De strategische begrippen: samen en synergie, zijn kennelijk voor de heer Van Coblijn zaken die aan de horizon blijven. Voor de DOE partij is dat echter de realiteit van elke dag.

Een vraag ter overdenking aan alle oprechte Surinamers: Waarom doet de heer Van Coblijn moeilijk, wanneer Breeveld als ACP parlementariër en DNA lid, de Europarlementariërs erop wijst dat Nederland, de voor Suriname broodnodige informatie voor 60 jaar wilde wegstoppen? Als zijn partij dat in eerder stadium reeds gedaan heeft, is dat goed. De gelegenheid deed zich in ieder geval nu voor het ‘face to face’ onder de aandacht te brengen. Het gaat bij de behartiging van het nationaal belang immers niet om wie de kritiek eerst uit, zoals de heer Van Coblijn het stelt. Waar het wel om gaat, is dat het gezegd wordt. Daarnaast is van belang waar en hoe dat gedaan wordt.

Het stigma koorddanser lijkt ons daarom niet op zijn plaats, omdat hier sprake was van gebruik maken van het momentum.

Een onderdeel in het bericht van de heer Van Coblijn als zou Breeveld gezegd hebben dat wat hem betreft het niet uitmaakt welke persoon (dan ook) de functie van President in ons land vervult, moet als verdraaiing van feiten worden bestempeld. Waar hij het wel over heeft gehad, is dat wanneer een president door de meerderheid gekozen is, ook Europarlementariërs zich daarbij moeten neerleggen.

DOE heeft zich steeds uitgesproken tegen aanpassing van de amnestiewet in april 2012. Dat in het gesprek met de Europarlementariërs in één adem ook de houding van Nederland m.b.t. het gesloten houden van de archieven aan de orde werd gesteld, paste helemaal in het kader van dat gesprek.

Onverschrokken gaat de partij voort om te doen wat goed is voor Suriname!

DOE persdienst
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May