Somohardjo laat oordeel gronddispuut over aan rechter
29 Nov 2012, 17:00
foto
Paul Somohardjo en Glenn Redjopawiro, directeur RGB kijken naar de beschikking van het terrein waar het wit-rode partijcentrum verrijst. (Foto: Raoul Lith)


“Alles dat we aan land krijgen, hebben we ontwikkeld en verbouwd. Je ziet het zelf”, zegt Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) verwijzend naar de activiteiten die gaande zijn onder de Wijdenboschbrug. Er wordt met man en macht gewerkt om het nieuwe centrum van de wit-rode partij af te bouwen. Op 5 december bestaat PL immers veertien jaar en is er een feestweek gepland met tal van evenementen.

Over de status van het stuk grond waar het centrum oprijst is er een dispuut met NV Havenbeheer, dat het terrein claimt. De kwestie is bij de groene tafel beland. Somohardjo zegt het oordeel over te laten aan de rechter. Hij stelt dat hij sinds 1997 een beschikking van het terrein heeft. De PL-voorman is bereid deze te overhandigen aan de rechter. Eerder heeft de wit-rode partij het onderspit moeten delven in een ander dispuut over het terrein waar haar voormalige partijcentrum was gehuisvest aan de Verlengde Gemenelandsweg.

Het terrein behoorde toe aan wijlen partijtopper Jack Tjon Tjien Joe, die een huurovereenkomst had gesloten over het huisvesten van de PL-partijcentrum. Na zijn dood kwamen de erfgenamen in het geweer en eisten hun eigendom terug, omdat de PL jarenlang geen huur betaald zou hebben. De rechter besliste in het voordeel van de erfgenamen Tjon Tjin Joe, en het PL-partijcentrum moest weg van het terrein.

Grootste en mooiste
Somohardjo zegt dat hem niet verweten kan worden dat hij grond heeft gekregen en onbenut heeft gelaten. Ook niet dat gekregen grond is doorverkocht. “Het bewijs is hier, de grond is bewerkt en in ontwikkeling. Het wordt het mooiste, het beste en het grootste centrum van alle politieke partijen in Suriname”, geeft Somohardjo breed op.

Op het complex komt er een multifunctionele gebouw. De ‘volkswinkel’ die er al staat, krijgt een opslagruimte van de basisgoederen erbij. De drukkerij en bakkerij van de partij verhuizen van Leysweg naar het nieuwe centrum onder de brug. Radio-, televisie- en ICT-afdeling zullen er ook worden gehuisvest. Somohardjo heeft gisteren ‘onder de brug’ tijdens een persconferentie de bedoeling van het partijcentrum uit de doeken gedaan.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May