NPS Paramaribo: Breeveld beweegt zich weer als koorddanser
29 Nov 2012, 01:00
foto


De politicus Carl Breeveld heeft zich recentelijk weer eens laten gaan. Het lijkt wel of deze politicus geen duidelijke en evenwichtige lijn durft te volgen. Tijdens een recent onderhoud met parlementariërs in het kader van de ACP-EU vergadering die in ons land wordt gehouden heeft hij namelijk gesteld, dat wat hem betreft het niet uitmaakt welke persoon dan ook de functie van President in ons land vervult.

Wij verschillen hier duidelijk van mening met de politicus. Voor ons geldt namelijk dat naast opleiding en competenties vooral voorbeeldig gedrag bepalend moeten zijn om hoge maatschappelijke functies in ons land te vervullen. Ook in de politiek moeten namelijk waarden en normen ten alle tijde centraal staan. Waarden en normen worden immers nadrukkelijk in elke beschaafde gemeenschap en dus ook in de onze van alle burgers geëist. Onze grondwet verbiedt personen met onvoorbeeldig gedrag de toegang tot hoge maatschappelijk functies. En niet omdat politici om welke reden dan ook niet in staat zijn geweest om duidelijk gerichte wetgeving te maken die personen met onvoorbeeldig gedrag uit te sluiten van hoge maatschappelijke posities mag de politicus gedrag vertonen dat hij in de ene hand water heeft en in de andere hand vuur. Vooral in zijn geval gaan wij er namelijk vanuit dat hij goed bekend is met de grondbeginselen die in het Heilige Boek zijn vastgelegd. De politicus doet er goed aan om het koorddansen in de Surinaamse politiek achterwege te laten.

Merkwaardig is overigens dat toen bekend werd dat de Nederlandse regering de archieven met betrekking tot de omverwerping van de democratisch gekozen regering voor zestig jaar zou wegzetten, dat deze politicus niet onmiddellijk wat van zich heeft laten horen. Het was de Nationale Partij Suriname, die direct harde en felle kritiek had op deze onacceptabele handelwijze van de Nederlandse regering.

Onze gemeenschap heeft het moeilijk genoeg met de vaak lage inkomens bij grote delen van de bevolking en hoge prijzen in de winkels om hiernaast ook geconfronteerd te worden met politici die het blijkbaar moeilijk hebben om consequent goed van kwaad te onderscheiden.

NPS Afdeling Paramaribo
John van Coblijn
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May