EU-topper Michel maakt tour op Harley Davidson
28 Nov 2012, 16:00
foto
Co-president Louis Michel op een Harley Davidson.


Co-president Louis Michel kreeg de verrassing van zijn leven. Waar de ACP/EU gezamenlijke parlementaire vergadering zo zijn spanningen kent, was het vandaag een hilarisch en ontspannend moment voor de ACP/EU-topper. Na een intensief debat werd hij door het organiserend team van Suriname verrast. Toen hij na een vergadering de zaal uitliep, stond een echte, nieuw model Harley Davidson op hem te wachten.

Rabin Parmessar, voorzitter van het Surinaams organiserend comité zegt dat het rijden op een Harley Davidson een van de hobby’s is van de Europeaan. Michel liep letterlijk rood aan en glunderend nam hij plaats op de motorfiets om op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken enkele rondjes te rijden. Dit onder aanmoediging en gejuich van de conferentiegangers.

Gemoedelijke sfeer
Parmessar zegt dat het belangrijk is dat mooie momenten van de conferentie ook naar buiten komen. Volgens hem is er naast het zakelijke en de harde discussie wel degelijk sprake van een gemoedelijk kameraadschappelijk sfeer op de conferentie. Vrijwel iedereen is tevreden over de organisatie van de conferentie die op 22 november begon met beraadslagingen van de ACP-landen. De buitenlanders zijn het erover eens dat Suriname een behoorlijk en belangrijke stap heeft gedaan met de organisatie van de ACP/EU-conferentie.

Morgen wordt de conferentie - die niet alleen Suriname nog meer op de kaart heeft gebracht, maar de aandacht heeft getrokken van de internationale gemeenschap - afgesloten met het aannemen van enkele resoluties. Aan het begin van deze parlementaire vergadering, hebben alle co-presidenten, DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en andere leiders aangegeven dat hoe de debatten ook mogen verlopen, de ACP en de EU, de verantwoordelijkheid hebben te zorgen voor nieuwe economische en politieke trens in de wereld die leiden tot duurzame ontwikkelingen van de gemeenschappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May