Uitnodiging europarlementariërs geldt alleen voor oppositie
26 Nov 2012, 17:06
foto
André Misikaba toont de uitnodiging van coördinator Michael Gahler. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De fractie van de europarlementariërs in de ACP-EU Gezamenlijke Parlementaire Vergadering heeft Surinaamse oppositiepartijen uitgenodigd in een speciale bijeenkomst. De Surinaamse oppositiepartijen zullen met de europarlementariers, de ACP-vertegenwoordigers en de EU-ambassadeur in Suriname debatteren, luidt een officieel persbericht van de europarlementariërs.

“We willen een open en uitvoerige discussie over alle onderwerpen en vraagstukken over de situatie in Suriname,” zegt Michael Gahler, coördinator van de fractie van europarlementariërs. Hij vervolgt dat de EU-ambassadeur in mei gesprekken had met Suriname omdat er bezorgdheid was gerezen in de Raad en de Commissie over de aangenomen Amnestiewet die de president beschermt. “We zouden graag de resultaten willen weten, als deze er zijn.”

Eerder op de middag uitte André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) zijn misnoegen over het feit dat coalitieleden de toegang is geweigerd tot de vergadering. Hij toonde daarbij ook een uitnodiging van Gahler. Misikaba vond dat alle ACP-vertegenwoordigers waren uitgenodigd. Ook zijn collega-parlementariërs Martha Djojosoparto (Pertjajah Luhur/Volks Alliantie) en Remi Tarnadi (MC/NDP) zijn niet toegelaten tot de vergadering. Carl Breeveld van Doe zit wel in de vergadering, evenals parlementariërs van het Nieuw Front.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May