BEP-Buitenland: Vooruitgang gaat gepaard met transparantie
25 Nov 2012, 19:30
foto


Vooruitgang en ontwikkeling van een natie gaan gepaard met transparanties, eerbiediging van mensenrechten, eerlijke en onafhankelijke rechtspraak, zegt BEP-Buitenland in een felicitatieboodschap in verband met 37 jaar onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.

“In de afgelopen 37 jaren heeft het Surinaamse volk veel meegemaakt, veel ups en downs. Zelfs gebeurtenissen die voor Surinaamse begrippen onmogelijk en ondenkbaar leken. De kracht van het Surinaamse volk is altijd geweest dat hij steeds weer is opgekrabbeld en verder heeft gewerkt aan de ontwikkeling van het land en aan zijn eigen welzijn,” schrijft de politieke afdeling. “Elke regering is verplicht te werken in dienst van land en volk.”

BEP-Buitenland juicht het voornemen van de regering toe om Surinaamse buitenlanders meer te betrekken bij de ontwikkeling van het land en het toekennen van stemrecht. “Wil de regering serieus genomen worden, dan zal ze moeten werken naar het toekennen van de Surinaamse nationaliteit aan die groep.” Zij wijst erop dat een initiatiefgroep in 2008 aan de toenmalige president en de parlementsvoorzitter een schrijven hierover had verstuurd. “Vele landen hebben een soortgelijke werkwijze met hun landgenoten (India, Turkije, Zuid-Afrika en Marokko)”, pleit BEP-buitenland namens Michael Noordzee (San Francisco,VS) en Carlo Libretto ( Boston,VS).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May