Politieke commissie Europa praat met Surinaamse politici
25 Nov 2012, 15:00
foto


De politieke commissie van de Europese Unie praat vandaag en morgen met Surinaamse politici. Gespreksonderwerp is de politieke situatie in Suriname, maar vooral de politieke dialoog die eerder dit jaar heeft plaatsgevonden tussen Europa en Suriname in een zogenaamd artikel 8 dialoog, naar aanleiding van de aangenomen Amnestiewet.

Vanavond vindt het eerste gesprek plaats waarbij Surinaamse politici van zowel de oppositie als coalitie aanwezig zijn. Bij dit gesprek zal de Europese ambassadeur, Robert Kopescky, onder wiens leiding de politiek dialoog toen heeft plaatsgevonden. De Europarlementariër Ria Oomen uit Nederland zal bij de gesprekken aanwezig zijn.

De oppositie zal maandag aparte gesprekken voeren met de Europese Politieke commissie. Oomen zegt aan Starnieuws dat zij als Europarlementariër bij deze gesprekken aanwezig zal zijn. Zij bevestigt dat er wordt gesproken over de eerder dit jaar gevoerde politieke dialoog. Zij heeft toegezegd later in de middag een persmoment in te bouwen.

Vanuit de Nieuw Front oppositie wordt vernomen dat die met name de Europarlementariërs wil bekendmaken met wat zij noemt de niet rooskleurige situatie in Suriname. De kwestie rond de dreigbrief aan de leider van een jongerengroep die een protestactie heeft willen houden zal ook ter sprake worden gebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May