Europarlementariër Oomen eens met Suriname
25 Nov 2012, 14:26
foto
Europarlementariër Ria Oomen. (Foto: Raoul Lith)


Europarlementariër Ria Oomen zegt zich volledig te kunnen terugvinden in de kritiek van Suriname over hoe de eerdere politieke dialoog met Europa is verlopen. “Het verbaast mij dat als je politieke dialoog voert de gesprekspartner er geen verslag van heeft gekregen. Politieke dialoog betekent dat partijen met elkaar van gedachten wisselen over wat goed en fout gaat en daarover moet een goed verslag naar buiten komen. Ik heb gezegd dat ik heel graag het verslag in mijn bezit wil hebben”, zegt Oomen aan Starnieuws.

Zij is het dan ook eens met parlementariër Rabin Parmessar die vandaag op een vergadering van de politieke commissie van de ACP en dat van de EU, het standpunt van Suriname heeft aangegeven. De politieke dialoog die de EU in mei heeft gehouden over de politieke situatie in Suriname eindigde met een eenzijdige verklaring van de Europese commissie en is er tot vandaag geen verslag gedaan over het gesprek.

Oomen die in Suriname als Europarlementariër aanwezig is om de EU-ACP vergaderingen bij te wonen, zegt zonder in details te willen treden dat er vanuit Nederland nooit een boycot is geweest naar Suriname toe om de vergadering in Paramaribo te houden. Zij wil niet ingaan op de afwezigheid van Europarlementariër Toine Manders. “Dit is een zaak van Suriname en Europa en niet Suriname en Nederland. Ik weet wel dat er wat gevoeligheden zijn in dit land. Als er afspraken zijn gemaakt om de vergadering hier te houden dan moet je gewoon komen. Ik ben Nederlander en kijk daarom met liefdevolle ogen naar Suriname”, zegt Oomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May