Biza neemt voortouw bewustwording geweldsvraagstuk
25 Nov 2012, 13:30
foto


Televisieprogramma’s en gemeenschapactiviteiten zijn middelen die het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in de komende dagen aangrijpt om de samenleving te betrekken bij de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Want, zegt Biza-minister Soewarto Moestadja, “het bestrijden en voorkomen van geweld in welke vorm en tegen wie dan ook is niet alleen een zaak van de overheid, maar van ons allemaal.”

In zijn toespraak in verband met de herdenking van de Internationale Dag voor de uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, vandaag, zegt de bewindsman dat het gaat om een schending van mensenrechten. “En daarom dient het in elke samenleving te worden uitgebannen.”

Moestadja wijst erop dat de overheid meerdere maatregelen heeft getroffen om dit geweld te stoppen. De wet Bestrijding Huiselijk Geweld en de wet op Zedenmisdrijven zijn in werking, legt hij uit. In dit rijtje somt hij ook de wet Belaging op die het parlement enkele maanden terug heeft goedgekeurd. “Helaas komt in Suriname geweld tegen vrouwen nog veelvuldig voor. Soms zelfs in een brute vorm met de dood tot gevolg.” Hij roept dan ook een ieder op om zich in te zetten het geweld in welke vorm en tegen wie dan ook krachtig te bestrijden.

Vandaag start ook een zestiendaagse campagne gericht op de uitbanning van geweld tegen vrouwen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May