Srefidensi-viering, leerschool voor Nickerie
24 Nov 2012, 21:00
foto


De Srefidensi-viering in Nickerie wordt gebruikt als leerschool voor het organiseren van grote evenementen. “Wij leren hoe grote activiteiten georganiseerd kunnen worden. Voor grote equipment zijn wij afhankelijk van de stad, maar spullen die wij hier hebben, worden ook ingezet”, zegt Vidjai Jaikaran, directeur van Regency Leisure Group aan Starnieuws.

Jaikaran merkt op dat de economische boost die deze activiteit aan het district gegeven heeft, enorm groot is. “Meestal gaan de meeste van onze kamers weg in het weekend, maar nu zijn wij volgeboekt. Ook de bestellingen die wij bij het restaurant krijgen, zijn veel meer dan we gewoon waren. We hebben nu wel bij de 10.000 porties aan bestellingen die we moeten leveren. Daarnaast hebben wij ook geleerd dat we meer middelen moeten aanschaffen en onze equipment moeten vergroten. Ook het personeel wordt dan gericht getraind om grote hoeveelheden op een flexibele wijze af te handelen”, deelt Jaikaran mee.

Het spin-off effect van de viering van 37 jaar Srefidensi is belangrijk voor het ontwikkelen van het geloof in eigen kunnen. “Nu weten wij wat wij aan kunnen en op welke punten verbetering en aanscherping nodig is”, zegt Jaikaran. Er komen zoveel gasten naar Nickerie dat er allang geen plaats meer is in hotels en vakantiehuizen. Het district telt ruim 500 kamers. Veel mensen logeren bij familieleden, terwijl het overgrote deel zondag weer naar Paramaribo zal terugkeren.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May