Jaarlijkse KPN Sprintchallenge van start
21 Nov 2012, 21:00
foto


De door de Surinaamse Atletiek bond georganiseerde KPN Sprintchallenge staat voor de deur. Op zaterdag 24 november gaat op het Willebrord Axwijk Sportcentrum (Sosis) dit jaarlijks evenement van start.

De KPN Sprintchallenge bestaat uit uitsluitend sprintwedstrijden in alle categorieën, vanaf de U-8 tot en met de veteranen. De pupillen in de U-8 klasse sprinten over 40m, de U-10 over 60m, de U-14 over 80m en de U-17 tot en met de veteranen sprinten over 100m. Het beloven hele spannende races te worden en de atleten zijn gebrand om eindelijk weer uit de startblokken te schieten, zegt de Atletiekbond in een persbericht. De nieuwste telg in de atletiekfamilie is de onlangs opgerichte a.v. Saramacca die haar debuut zal maken.

Hordenlopen
De personeelsvereniging van het Nederlands telecommunicatiebedrijf KPN (PV-KPN) is de sponsor geweest van de eerste kunststofbaan in Suriname. De baan is ongeveer 130m lang en bestaat uit acht banen. De band met de PV-KPN is door de jaren heen blijven bestaan en op dit moment vertoeft de motor achter het project, Henk van Tilborg, met een delegatie in Suriname.

De gasten zijn niet met lege handen op bezoek gekomen, maar doen een symbolische schenking van zestig horden aan de Atletiekbond. Het onderdeel hordenlopen dat ook tot de sprintnummers behoort, is de laatste jaren niet meer beoefend, maar dat zal door deze geste veranderen en waarschijnlijk weer op het wedstrijdprogramma in 2013 verschijnen, belooft de bond.
De wedstrijden vangen aan om 9.00u en de inloop is vanaf 8.00u ‘s morgens.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May