Crisis in Mali en Somalië op agenda ACP-EU-top
21 Nov 2012, 12:00
foto


De huidige situatie in Mali en de politieke humanitaire crisis in Somali is één van de agendapunten van de ACP-EU-Gemeenschappelijke Parlementaire Vergadering die in Paramaribo wordt gehouden. De ACP-EU-top wordt van 27 tot 29 november gehouden.

Voorafgaand aan de vergadering worden de plenaire debatten in het weekend gehouden. Maandag beginnen de bijeenkomsten van de vaste commissies van de Gemeenschappelijke Parlementaire Vergadering en het vrouwenforum.

De debatten zullen zich ook richten op ICT gebaseerde ondernemerschap, het belang van de toegang tot energie en het natraject van de 2015 Millennium Development Goals. De leden van het Europees Parlement en hun collega's van de nationale parlementen van de Afrikaanse, Caribische en Stille Oceaan-landen zijn er ook op voorbereid om de instabiliteit en onveiligheid in de Great Lakes-regio te bespreken.

De 24ste zitting van de ACP-EU Gezamenlijke Parlementaire Vergadering wordt maandag geopend door de co-voorzitters Louis Michel (België) en Musikari Kombo (Kenia), in aanwezigheid van de voorzitter van de Nationale Assemblee Jennifer Geerlings-Simons.

De parlementsleden van de 78 landen in Afrika, het Caribisch Gebied en aan de Stille Oceaan ontmoeten hun tegenhangers van het Europees Parlement twee keer per jaar voor een week in een plenaire vergadering. De Gezamenlijke Parlementaire Vergadering komt afwisselend bijeen in een ACP-land en in de lidstaat die het roulerend voorzitterschap van de EU heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May