Uitbetaling salarissen ambtenaren gegarandeerd
20 Nov 2012, 20:00
foto


De uitbetaling van salarissen van ambtenaren is veilig gesteld. "Als het goed is zijn de rollen al uitgedraaid", zei vicepresident Robert Ameerali vanavond in De Nationale Assemblee. De bond bij het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) heeft actie gevoerd ter verbetering van de positie van ambtenaren bij deze dienst.

Ameerali zei dat de rechtspositie van alle ambtenaren in orde komt als deze objectief is. Bij Cebuma moesten zeven ambtenaren een betere functiewaardering krijgen. Zij doen het werk al, maar worden niet daarnaar beloond. Diverse brieven en gesprekken hadden niet geleid tot een oplossing. Uiteindelijk besloot het personeel in actie te gaan. De bond, onder leiding van Hugo Blanker, nam de actie over en uiteindelijk belandde deze kwestie bij de Federatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) en de vicepresident.

Er zijn afspraken gemaakt tussen de COL, de vicepresident en minister Adelien Wijnerman van Financiën. De bond heeft extra werk verricht om de betaalrollen van de 43.000 ambtenaren in orde te krijgen. De regering wil uiterlijk vrijdag de salarissen uitbetalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May