Coronie krijgt nieuwe straatnamen
20 Nov 2012, 22:00
foto
Gusje Oststraat, onthuld door zoon Boike.


In het district Coronie zijn twee nieuwe namen bijgekomen. Hiermee is de wens van de Coroniaanse bevolking in vervulling gegaan. De onthulling van het naambordje, de Gusje Oststraat en de Lodewijk Nicholsonstraat, was bijzonder en werd bijgewoond door veel Coroniaanse burgers. Ook minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken was erbij.

Districtscommissaris Harold Sijlbing zegt aan Starnieuws dat de bewindsman enkele activiteiten heeft bijgewoond. Deze activiteiten hebben te maken met de herdenking 150 jaar Totness als vestigingsplaats. De twee straatnamen zijn niet zomaar, vertelt Sijlbing. “Gusje Ost en Lodewijk Nicholson (Lodie) hadden een roemrijk muziekverleden. Ze waren Coroniaanse muzikanten en bandleiders die decennialang populaire dansmuziek ten gehore brachten zowel binnen als buiten het district. De onthulling van Gusje´s naambord is verricht door de bewindsman en haar jongste zoon, Boike Ost. Bij de onthulling van Lodie´s naambord was familielid Hilda Massee betrokken”, deelt Sijlbing mee.

Nadruk op lokaal
Het eerste huisnummerplaat is bevestigd aan de gevel van het commissariaat, waarmee de start van de huisnummering in het ressort Totness van start ging. De eerste steenlegging vond plaats voor de bouw van het nieuwe CBB-kantoor. Moestadja prees de unieke en aangepaste architectuur van het gebouw.

Parlementariër Anton Paal (PALU/Mega Combinatie) heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van het CBB. Paal wil graag dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van lokale krachten en bouwmaterialen. "Als er stenen in Coronie worden gemaakt die voldoen aan de kwaliteitseisen, moeten die gebruikt worden bij de bouw en niet anders", stelt Paal. Ook collega Remi Tarnadi (NDP/Mega Combinatie) hoopt dat met de bouw van deze trouwzaal er meer animo tot het sluiten van huwelijken zal zijn in Coronie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May