Zeven cursisten geslaagd voor cursus 'motorkettingzaag'
17 Nov 2012, 12:00
foto
Geslaagden van de cursus 'motorkettingzaag' met hun certificaten.


Zeven van de acht mannen van het dorp Witsantie in Para, die deelnamen aan de cursus ‘motorkettingzaag’, hebben vrijdag een certificaat ontvangen. Zij zijn nu in staat om op een verantwoorde wijze om te gaan met dit gereedschap. Bryan Swedo, voorzitter van de stichting Witsantie Educatief Centrum, zegt aan Starnieuws dat de mensen van het dorp op deze manier in staat gesteld worden om te werken aan hun eigen vooruitgang.

De cursus heeft acht dagen geduurd en is verzorgd in het Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum in Para. Het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) financierde dit project. Swedo zegt heel blij te zijn met deze cursus. Veel bewoners van Para zijn betrokken bij de cassaveteelt. Zij moeten kostgrondjes inrichten en daarbij is het nodig dat zij op de juiste manier kunnen omgaan met gereedschappen. Er wordt veel gewerkt met een motorkettingzaag in het dorp.

Swedo zegt dat veel mensen die al met een motorkettingzaag werken, denken dat ze geen training nodig hebben. Maar de cursisten hebben gezien dat zij veel meer geleerd hebben en verantwoord om kunnen gaan met de motorkettingzaag. Meer dorpelingen hebben nu te kennen gegeven dat ze ook een cursus willen volgen. De stichting is bezig met de registratie. Swedo zegt dat er duidelijk vooruitgang te zien is in het dorp door de educatieve activiteiten van de stichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May