Tamsiran: Minister no teki slag
15 Nov 2012, 14:15
foto
Minister Soewarto Moestadja in De Nationale Assemblee vandaag.


Assembleelid Ronny Tamsiran (Pertjajah Luhur/Volks Alliantie) heeft vandaag in het parlement zijn partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken, Soewarto Moestadja ervoor gewaarschuwd de lasten van de regering niet alleen te dragen.

Tamsiran doelde op de constante aanwezigheid van Moestadja die alle kritieken en commentaren van de regering in het parlement moet aanhoren. Moestadja is de enige minister die bij elke openbare vergadering in het parlement aanwezig is. Officieel is door vicepresident Robert Ameerali aangegeven dat Moestadja de vertegenwoordiger is van de regering in het parlement.

Niet gelukkig
De Pertjajah Luhur lijkt met de uitval van Tamsiran niet zo gelukkig met deze taak voor haar partijgenoot. “Minister no teki slag, mi yeri dat yu e teki a slag, maar if yu e tek a slag, mi lek ondervoorzitter fu a partij o teki slag tu”. Hiermee maakte Tamsiran duidelijk dat het de Pertjajah Luhur is, in de persoon van Moestadja die de lasten van de regering moet aanhoren en dragen. Hij wees ook op de gezondheid van de bewindsman.

Tamsiran maakte deze opmerkingen, vandaag aan het begin van de openbare vergadering. Op agenda stond de behandeling van de suppletoire begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat door Moestadja wordt geleid. Later zou blijken dat deze waarschuwing alles te maken heeft met de SRD 81 miljoen die de regering wil hebben voor het kabinet van de president. Dit bedrag is suppletoir opgebracht op de begroting van Binnenlandse Zaken. “Als u de vragen hierover kan beantwoorden, doet u dat, maar no teki slag minister”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May