Asabina mag president inlichten over praktijken goudsector
14 Nov 2012, 17:00
foto
BEP-fractieleider Ronny Asabina


President Desi Bouterse zal het assembleelid Ronny Asabina (fractieleider BEP) uitnodigen voor een gesprek over de ordening van de goudsector. Asabina vindt dat de president niet de juiste informatie krijgt over de gang van zaken in de goudvelden.

Asabina leverde bij de algemene politieke beschouwing kritiek op de wijze waarop de ordening van de goudsector plaatsvindt. Eerder kaartte hij ook aan dat er een mammoet ponton op het Stuwmeer was en dat ook daarover geen duidelijkheid werd verschaft. Vandaag zei Asabina tijdens een interruptie dat Bouterse bekend is om zijn inlichtingen. Nu hij het hele apparaat ter beschikking heeft en de inlichtingendiensten is het staatshoofd volgens Asabina niet goed geïnformeerd.

De president is bereid om de bevindingen van de parlementariër aan te horen over de ordening. In de openbare vergadering zei Bouterse dat hij bij deze Asabina uitnodigt voor een onderhoud. Asabina is blij dat het staatshoofd hem heeft uitgenodigd voor een gesprek. Het assembleelid zegt dat hij heel andere rapportage uit het veld krijgt dan de succesverhalen die de ordening goudsector vertelt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May