Lutherse kerk houdt wandelloop voor natuur
11 Nov 2012, 22:30
foto
De natuur wandel- en trimloop van de Trinitatis Lutherse Kerk is gisteren gehouden.


‘God created nature, care for it’ onder dit thema heeft de Trinitatis Lutherse Kerk en wandel- en trimloop gehouden om haar vierjarig bestaan te vieren. Het directoraat Openbaar Groen en het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) hebben de loop ondersteund.

Gemeentevoorganger Michael Stewart benadrukt dat naast aandracht vragen voor het milieu, er gekozen in om te wandelen omdat dat gezond is voor het lichaam van de mens, die ook deel is van de natuur. De boodschap van de loop was zuinig omgaan met de natuur en haar in evenwicht te houden. Volgens de kerk heeft de natuur rake klappen moeten incasseren van de mens.

“Maar het is de mens die ervan afhankelijk is en niet omgekeerd”, zegt Nimos- awareness officer Bhareti Jankipersad. Ze heeft de kerk gecomplimenteerd dat zij ervoor gekozen heeft de Schepper in relatie te brengen met de natuur. Jankipersad noemt het een misdaad tegenover de natuur, de mens en vooral de toekomstige generaties als het onverantwoordelijk gedrag van de mens niet veranderd.

Oemar Jimidar van het directoraat Milieu Groen heeft gewezen op het belang van het schoon houden van het milieu. Het directoraat zal er alles aan doen om door projecten te werken aan het bewustzijn van de gemeenschap, zegt hij. Het initiatief van de Lutherse kerk noemt hij een goed voorbeeld dat past in het bewustwordingsproces. Jimidar heeft de deelnemers aan de wandel- en trimloop gevraagd een blijvend voorbeeld te zijn voor het beschermen van de natuur.

De vijf kilometer lange loop is gestart en geëindigd aan de Eduard Brumastraat waar de kerk staat. Met de loop heeft de Trinitatis Lutherse Kerk de samenleving opgeroepen alert te zijn en bewuste pogingen te ondernemen om voor de totale natuur te zorgen. Het evenement is gistermiddag gehouden.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May