Para registreert zijn recreatieoorden
12 Nov 2012, 02:00
foto
Recreatieoorden in Para moeten de toestemming van de dc hebben om te opereren.


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Para heeft alle exploitanten van recreatieoorden in het district opgeroepen op toestemming aan te vragen voor het oord. Hij wil alle oorden ordenen en nagaan hoeveel nieuwe er bijkomen en controleren of deze oorden de vastgestelde regels naleven.

Miranda zegt aan Starnieuws dat het districtscommissariaat hierover met de exploitanten heeft vergaderd op 8 augustus. Ook de diverse regels zijn uitvoerig met ze besproken. De belanghebbenden hebben drie weken de tijd om hun verzoek in te dienen op de afdeling Documentatie en Informatie Verzorging van het commissariaat Para.

Exploitanten van recreatieoorden moeten toestemming hebben van de dc hebben om deze te exploiteren. Het model van toestemming is verstrekt aan de houders, omdat exploitatie van recreatieoorden niet vergunningplichtig is gesteld. Na goedkeuring zal er voor een jaar toestemming worden gegeven voor exploitatie. Elk jaar zal de toestemming opnieuw moeten worden aangevraagd. Deze regels gelden ook voor openbare badplaatsen in het district. In de toestemming zijn er richtlijnen opgenomen ter exploitatie van de oorden. Ook zijn er preventievoorwaarden naast hygiëne opgenomen.

Controle opgevoerd
De controle van recreatieoorden in Para is opgevoerd. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), de dienst voor vermakelijkheidsbelasting, de politie en brandweer van Para hadden in augustus tijdens het onderhoud met de exploitanten van recreatieoorden hen de voorwaarden al voorgehouden.

Het district heeft de meeste oorden en trekt jaarlijks de meeste bezoekers aan. Met het verlenen van toestemming zal er controle zijn op de veiligheid van de bezoeker en ordening van de oorden. Miranda merkt op dat bij niet naleving van de gestelde voorwaarden en het niet aanvragen van toestemming er maatregelen zullen worden getroffen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May