Brain Vaarnold houdt eer Suriname hoog
11 Nov 2012, 11:30
foto
De beslissende kniestoot van Brian Vaarnold. (Foto: Vincent Wadilie)


Een zeer zelfverzekerde en gemotiveerde Brian Vaarnold heeft het klaargespeeld zijn UMC-titel tot 61 kilo te behouden. Hij heeft zijn eer en die van zijn land met succes verdedigd tijdens het Fierce & Furious 2 Kickboxing gala gisteravond op St. Maarten.

Zijn tegenstander, Junior Philips, heeft zich goed verweerd. Beide heren waren goed tegen elkaar opgewassen. In de eerste ronde waren ze elkaar nog aan het aftasten. In een bomvolle zaal wist Vaarnold tijdens de 3de ronde zijn tegenstander met een harde kniestoot tegen het hoofd op de grond te krijgen. De strijd was toen beslist.

Trainers Abdoel Vyent van ‘Wan Skin Gym’ is erg trots op zijn vechter. Hij had er alle vertrouwen in dat Vaarnold zou winnen. “Hij heeft bewezen waarom hij de titelhouder is op dit onderdeel. We zijn naar St. Maarten gekomen om te bewijzen dat Suriname ook in de top hoort...en dat hebben we ook gedaan.”

Vaarnold heeft zijn belofte aan vrienden en kennissen waargemaakt. “Ik ga mijn titel verdedigen en ik kom er mee terug naar huis.” De andere drie Surinaamse vechters waren niet zo succesvol. Het gelukte Mervin Moor Rozenstruik niet zijn UMC-titel tot 70 kilo te behouden. Zijn tegenstander William Adamy van Martinique won op punten.

Ofschoon alle drie vechters Sportschool ‘The Gym’ goed voorbereid waren, hebben ze hun wedstrijden op punten verloren. Hun trainer Vincent Dap kon door dringende persoonlijke redenen niet meer afreizen met zijn vechters.

Vincent Wadilie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May