Surinaams vakmanschap fuseert met Dutch design
10 Nov 2012, 02:00
foto


De expositie SURE Suriname toont het resultaat van een fusie tussen Dutch design en Surinaams vakmanschap en wordt gepresenteerd door de Nederlandse Ambassade in Suriname met Readytex Crafts en Designers at Work. Samen met Surinaamse kunstenaars en tentoonstellingsmakers is de expositie ingericht volgens moderne inzichten in design. Alle producten zijn gemaakt rondom het thema de ‘Surinaamse tafel’ en zijn tijdens de expositie te koop.

Jaren geleden coördineerde Readytex NV al workshops over innovatie en duurzaamheid voor crafters en craftorganisaties in Suriname. Nederlandse designers ontwierpen toen producten die werden vervaardigd door Surinaamse crafters. Na een tentoonstelling in Nederland (2010) met deze eerste producten, is nu in De Hal het vervolg te zien, meldt de ambassade in een bericht.

Met deze expositie geeft de Nederlandse ambassade uiting aan het internationaal cultuurbeleid van de ambassade. Hierbij geeft de ambassade speciale aandacht aan Dutch Design en stimuleert zij de onderlinge samenwerking tussen kunstenaars uit beide landen. Voor deze expositie werkten de Nederlandse ontwerpers Guus Boudestein en Anno Fekkes samen met Surinaamse crafters Mavis Agosoe, Danasion Akobe, Rajendre Chatterpal, Wanda Eduards, Marvina Maasie, Richenel Para en Abelli Ngwese. Readytex Crafts begeleidde de crafters gedurende het gehele traject.

De expositie begint 15 november en duurt tot en met zondag 18 november van 19.00 uur tot 21.00 uur in De Hal aan de Grote Combéweg 45.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May