Taxivereniging transporteert geen ACP/EU-gasten
09 Nov 2012, 14:00
foto


De Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos) zal de buitenlandse gasten die naar Suriname komen voor de ACP/EU-vergadering, niet transporteren. Vetahos voorzitter Glenn Ramadin zegt aan Starnieuws dat de organisatiecommissie van het parlement Vetahos overslaat en zal samenwerken met een bedrijf dat niemand kent en nog niet eens is opgericht. Het zou gaan om het nieuwe bedrijf Surinaamse Taxi Centrale (STC).

Met het advies van de parlementaire commissie aan STC, om alleen de bedrijven Tourtonne’s en Ulstrels Taxi op te nemen in het plan, wordt volgens de Vetahos voor verdeeldheid gezorgd. Ramadin is directeur-eigenaar van Tourtonne’s Taxi. Ulrich Dors, eigenaar van Ulstrel Taxi, zegt dat als hij meedoet aan de afspraken, hij dat doet in Vetahos verband. Hij zou er echter niet van op de hoogte zijn dat de vereniging zich heeft gedistantieerd van eventueel gemaakte afspraken.

Nog niet definitief
Asiskumar Gajadin van de parlementaire commissie, zegt aan Starnieuws dat er geen sprake is van verdeeldheid en dat er nog geen definitief besluit is genomen met wie de commissie in zee gaat. Hij legt uit dat de Vetahos is uitgenodigd door de commissie. De STC heeft contact opgenomen met de commissie.

In het gesprek met de Vetahos zou Ramadin hebben aangegeven dat de ordening van het taxiwezen nog geen feit is. Hij heeft toen voor Tourtonne’s taxi en Ulstrel Taxi een prijslijst gepresenteerd en niet voor de Vetahos. “Ik begrijp daarom ook niet wat het distantiëren betekent. Waarom vertellen ze dat niet rechtstreeks aan ons”, vraagt Gajadin zich af.

Voorkeur
Het nieuwe bedrijf STC, heeft zich volgens Gajadin gepresenteerd als een geordende organisatie waarvan de oprichting in december moet plaatsvinden. Het zou gaan om zeven bedrijven die bij STC zijn aangesloten. Bij de opsomming bleek volgens Gajadin dat ook Ulstrel tot deze groep behoort. STC heeft de commissie toegezegd dat zij de oprichting alvast wil doen (een zachte introductie van het bedrijf) in verband met de ACP/EU-vergadering, die deze maand plaatsvindt.

“Op basis van wat het bedrijf heeft aangeboden aan uniforme voertuigen die genummerd zijn en andere duidelijke herkenbare en veilige aspecten zou onze voorkeur inderdaad naar de STC uit gaan, maar we hebben nog niets beslist. We hebben STC gevraagd om eventueel Tourtonne’s taxi als gerenommeerd bedrijf op te nemen in het plan als we met het nieuwe bedrijf in zee gaan”, legt Gajadin uit. Van de ontevredenheid die er nu bij de Vetahos zou zijn, begrijpt hij er niets van.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May