Onderzoek naar wormen in voeding naschoolse opvang
09 Nov 2012, 02:00
foto
Scholieren tijdens de naschoolse opvang. (Foto: gov.sr)


Vicepresident (vp) Robert Ameerali heeft het parlement meegedeeld dat de regering een onderzoek pleegt naar de aanwezigheid van wormen in eten dat bestemd is voor het project Naschoolse opvang. De commissie Naschoolse opvang heeft de regering een brief gestuurd over deze kwestie.

Scholieren van de OS Tammengaschool hebben maandag wormen gevonden in het voedsel dat ze kregen tijdens de naschoolse opvang. In hun groente, amsoi, zagen ze wormen en weigerden die te nuttigen. De leerkracht aan wie ze het vertelden weigerde het te geloven totdat zij zelf ging eten en de wormen ontdekte in haar portie amsoi.

Vooruitlopend op het onderzoek zijn ook al maatregelen getroffen.Zo zal het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) alle keukens die bij het project betrokken zijn grondig evalueren. Het BOG is juist voor dit soort zaken in het project opgenomen.

Strenge eisen
Ameerali zegt dat alle keukens aan strenge eisen moeten voldoen en dat ze gecertificeerd moesten zijn om in aanmerking te komen om het eten voor dit project te bereiden. “Maar we kunnen niet voorkomen dat er incidenten plaatsvinden.” De vp zegt dat het plan zich niet alleen focust op voeding, maar nog meer op huiswerkbegeleiding. Hij heeft het parlement opgeroepen het project goed te begeleiden en waar nodig een bijdrage te leveren.

Deze kwestie is gisteren aan de orde gekomen nadat parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) vond dat het voorval meteen moest worden besproken. Jogi zei dat hij de parlementsvoorzitter nog voor de aanvang van de vergadering had gevraagd deze kwestie aan de orde te stellen, “maar zij vond dat zij pas in de tweede vergadering daarover wilde praten.” Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons nam het Jogi kwalijk dat hij de indruk wekte alsof zij deze kwestie niet belangrijk vond. Zij liet toen André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) aan het woord hierover, gevolgd door de vicepresident. Wat weer eens zorgde voor tumult; Jogi vond dat hij het onderwerp niet had besproken, maar een punt van orde had gemaakt.

Meer fout
Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) zegt dat er meer fout gaat in het project. Volgens hem worden leerkrachten overbelast. Hij wil weten welke criteria wordt toegepast om keukens in aanmerking te laten komen. Hij krijgt de indruk dat alleen personen van een bepaalde politieke partij de gelegenheid krijgen diensten tegen betaling te verlenen aan het project Naschoolse opvang. Ook zou volgens Castelen het project in het binnenland veel problemen ondervinden.

Volgens Misikaba maken leden van de oppositie van alles een probleem. Vooral als het gaat om projecten die zij in hun regeerperiode niet hebben gedaan, maar deze regering wel. “Het is een prachtig project en vraag de regering ermee door te gaan. Ik hoor niets positief van de oppositie over het project.” Misikaba vond dat de vicepresident de kwestie genoegzaam had besproken en de geruststelling heeft gegeven dat de zaak wordt onderzocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May