Tjin Liep Shie wordt geïnstalleerd als korpschef
08 Nov 2012, 22:00
foto
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Hoofdcommissaris van politie, Humphrey Tjie Liep Shie wordt op vrijdag 16 november geïnstalleerd als korpschef. Hij was vanaf het vertrek van Delano Braam belast met de waarneming van de functie. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zinspeelde in augustus al op de formele benoeming van Tjin Liep Shie.

De politiecommissaris is sinds begin juli vorig jaar officieel waarnemend chef van het Korps Politie Suriname. Halverwege juni 2011 werd Tjin Liep Shie al belast met de leiding van het korps als operationeel manager. De voorganger van minister Belfort, Martin Misiedjan, had hoofdcommissaris Delano Braam tot met 30 juni 2011 de tijd gegeven om af te bouwen als korpschef. Misiedjan ging er toe over Braam te ontheffen, omdat deze er niet in geslaagd zou zijn om de oprukkende criminaliteit te stoppen.

Na zijn installatie wordt er een defilé gehouden in de omgeving van het Opleidingscentrum van de politie. Er worden voor het defilé morgen en maandag 12 november vooroefeningen gehouden en wordt het verkeer in de omgeving van het opleidingscentrum omgeleid. De verkeersomleggingen vinden op vrijdag en maandag vanaf zes uur 's morgens plaats op de hoek van de Commewijne-Tempatie en Wayambostraat, Tibiti-en Marowijnestraat, Wayambo en Arawarastraat en Commewijne- en Tapanahonystraat.

Ook voor woensdag 14 november en vrijdag 16 november zullen er verkeersomleggingen plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May