Voetbalcompetitie Albina begint zondag
10 Nov 2012, 12:00
foto
Trainer - coach Mario Apianai van Papatam, geflankeerd door ASB-voorzitter Patrick van Genderen en ASB-secretaris Edmund Kana na het in ontvangst nemen van de kampioenstrofeeën aan het einde van de afgelopen competitie.


De Albina Sport Bond (ASB) begint zondag met het competitiejaar 2012-2013. Aan deze competitie zullen acht verenigingen deelnemen. Deze zijn Jong Sportivo, Real Bergie, Inter Bergie, Compleet, Marijkedorp, ASA (Albina sport Academie), RSC. (Rode Ster sport Club) en FC Albina. Om 14:00u zullen voor de aftrap, die om 14:30 uur plaatsvindt, toespraken worden gehouden door vertegenwoordigers van het commissariaat Marowijne, de ASB en het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

"Als bond hebben we positieve verwachtingen voor deze competitie", zegt ASB-voorzitter Patrick van Genderen. Hij spreekt de hoop uit dat de deelnemende ploegen het voorbeeld van Papatam opvolgen om verder door te stromen naar de topsectie van de SVB.

Administratie in orde maken
Van Genderen zegt dat de ASB gaat voor een structurele en organisatorische ontwikkeling van de voetbalsport. Het vorig competitiejaar hadden negen verenigingen zich ingeschreven. Dit jaar waren het er 12. "Om te voorkomen dat ploegen afhaken in de loop van de competitie, hebben wij een aantal voorwaarden vooraf gesteld". De vier uitgevallen ploegen hebben de gelegenheid om hun spelersadministratie in orde te maken voor het volgend seizoen. "Met het Centraal Bureau voor Burgerzaken is afgesproken dat verenigingen met medeneming van hun moederlijsten, hun spelersgegevens in orde maken voor de inschrijving", zegt Van Genderen.

De ASB-voorman zegt dat gedurende dit competitiejaar ook gewerkt zal worden aan het verhogen van de organisatiegraad binnen de verenigingen en het upgraden van de scheidsrechters en trainers. In Albina zijn in samenwerking met het directoraat Sportzaken 15 voetbaltrainers opgeleid, waarvan nog slechts twee actief zijn, namelijk Dennis Reinhard (ASA) en Lesley Daniel (FC Albina).

Isaak Poetisi


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May