Obama en Romney willen samenwerken
07 Nov 2012, 15:35
foto


"Het is nu niet het moment voor politiek gekibbel, aangezien het land echt op een kritiek punt is aangekomen. Maar ik geloof in Amerika! Ik geloof in de Amerikanen", zo sloot de verliezende presidentskandidaat Mitt Romney zijn speech af.

Hij heeft Barack Obama, waarvan hij zeker is dat hij een geweldige president is gefeliciteerd. Hij vertelde zijn supporters die in Faneuil Hall in Boston waren samengekomen dat hij Barack Obama aan de lijn heeft gehad. Zo zei Romney dat hij Obama en zijn gezin het allerbeste had gewenst in deze uitdagende tijden. "We gaan een moeilijke tijd tegemoet, maar ik ben ervan overtuigd dat Obama het als president erg goed zal doen."

Spijt over zijn deelname heeft Romney niet: "Het was, na mijn echtgenote, de beste keuze die ik ooit gemaakt heb." Hij bedankte een ieder die hem bij zijn campagne heeft geholpen. “Ik had zo gehoopt dat ik het land had mogen leiden in een andere richting, maar het volk besloot anders. Nu is het aan onze leiders om elkaar de hand te reiken. Ann en ik sluiten ons aan bij de natie, en zullen voor Obama bidden."

Ook president Obama heeft in zijn overwinningsspeech een handreiking om samenwerking gedaan aan Romney. “We hebben misschien hard gestreden, maar dat komt omdat we zoveel van dit land houden, en de toekomst zo belangrijk vinden. De familie Romney — van George tot zoon Mitt — heeft veel aan het Amerikaanse volk gegeven, daar applaudisseren we vanavond voor. In de komende weken wil ik veel met Romney praten, en overleggen hoe we dit land verder kunnen helpen.”

De volledige overwinningsspeech van president Barack Obama is hier aangehecht.
pdf-icon.gif De_overwinningsspeech_van_Barack_Obama.doc     pdf-icon.gif Victory_speech_Obama.doc                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May