Felix de Rooy documenteert zijn werk
08 Nov 2012, 04:00
foto


‘Ego documenta’ is de titel van het boek waarin Felix de Rooy zijn eigen werk vastlegt. De Rooy, een ‘renaissance man’, is behalve een beeldende kunstenaar ook een film-en theatermaker, tentoonstelling- en opiniemaker en dichter.

De artiest typeert zichzelf als koloniaal orgasme, als buitenechtelijke bastaard geschrapt uit het Europese Testament. “Zo ontsnap ik de gevangenis van genetische en historische identiteit. Gevlucht naar het mythische land van La Race Mélangée: het Niemandsland van het vuilnisbakkenras. The Invisible Race dat zich - met een door onderdrukking en twijfel gesnoerde mond - grenzeloos en anarchistisch vermenigvuldigt. Onderhuids en tussen de lakens, tegen raciale ontkenning en nationale afstoting in.”

De Rooy is één van de oprichters van Theater Cosmic in Amsterdam. Hij werkt vanuit zijn Surinaamse-, Antilliaanse en Nederlandse achtergrond en is hij voortdurend op zoek naar de universele kern van het bestaan. In ‘ego documenta’ schenkt hij ruime aandacht aan de beeldende kunst bestaande uit schilderijen, wandkleden, assemblages, collages en digitale colleges. Hij geeft een overzicht van zijn theaterstukken en films en over zijn werk als curator aan verschillende tentoonstellingen.

De artiest is meerdere malen nationaal en internationaal bekroond voor zijn werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May