Peiling Reuters: Obama lichte voorsprong
05 Nov 2012, 22:20
foto
De Amerikaanse president Barack Obama tijdens een verkiezingscampagne in Madison, Wisconsin, op 5 november 2012. (Foto: Reuters)


In de strakke race voor het Witte Huis heeft president Barack Obama een lichte voorsprong van 2% op zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney. Dat wijst een peiling van Reuters/Ipsos uit die vandaag is uitgevoerd.

Van de 4.725 mogelijke nationale ondervraagde kiezers, zei 48% dat ze de democraat Obama ondersteunen en 46% gaf zijn steun aan voormalig gouverneur van Massachusetts, Romney.

De resultaten vallen binnen de geloofwaardigheid van de tussentijdse peiling, een instrument dat wordt gebruikt om statistische fouten in Internet-gebaseerde peilingen te corrigeren. In dit geval bedraagt de steekproeffout ongeveer 3,4%.

Obama en Romney hebben vandaag hun laatste dringende pleidooien gehouden om kiezers in de beslissende staten over de streep te trekken. Beide kandidaten hopen op een sterke opkomst van de kiezers en pogen de zwevende kiezers tot het minimum te beperken. Zo'n 31 miljoen Amerikanen hebben al gestemd. Het stemgedrag in de staten Ohio en Florida lijken beslissend te gaan worden voor de presidentsverkiezingen morgen.

De door superstorm zwaar getroffen New Jersey mag per mail stemmen. Vandaag stonden kiezers 4 tot 9 uren in de rij om te stemmen in de staat Florida. Bij sommige stembureaus waren er opstootjes door de lange wachttijden. Mogelijk zullen de kiezers in New York nog een dag krijgen om hun stem uit te brengen. New Jersey en New York gaan nog zwaar gebukt onder de gevolgen van orkaan Sandy. Behalve dat tienduizenden nog zonder stroom zitten, hebben de gebieden te kampen met een tekort aan brandstof en goede behuizing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May