Brunings: Komst DAE past in beleid regering
06 Nov 2012, 06:00
foto


De komst van de Antilliaanse vliegmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) past in het beleid van de regering. "Wij willen het luchtruim zoveel mogelijk opengooien om meer mogelijkheden te bieden aan investeerders en mensen die reizen".

Dit zegt Gerard Brunings, adviseur van de president belast met de reorganisatie van de luchtvaartsector. Hij is ook president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Brunings zegt aan Starnieuws dat de regering niet beschermend zal optreden naar de 'national carrier' toe. Het gaat om een keiharde concurrentie, waar de SLM ook aan mee moet doen, legt Brunings uit.

Meer inkomsten
Brunings merkt op dat er diverse luchtvaartverdragen in voorbereiding zijn, waarbij diverse mogelijkheden opengaan voor investeerders. "Met Curaçao is er al een luchtvaartverdrag, waardoor DAE hier gewoon gebruik van kan maken. De meeste bedrijven juichen het toe dat er een nieuwe vliegmaatschappij bijkomt. Dit betekent meer inkomsten voor hen", stelt Brunings.

DAE zal op 19 november de inaugurele vlucht uitvoeren vanuit Willemstad. Afgelopen week zijn er diverse besprekingen gevoerd door de toppers van de Antilliaanse vliegmaatschappij in Paramaribo. DAE zal dagelijks vliegen op Paramaribo en vertrekt om 11.30 uur uit Curaçao. De vertrektijd vanuit Johan Adolf Pengel luchthaven is om 16.30 uur. Brunings merkt op dat DAE ook mikt op vluchten naar noord-Brazilië.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May