Internationale luchthaven Guyana wordt uitgebreid
04 Nov 2012, 06:00
foto
Minister van Financiën Ashni Singh en de Chinese ambassadeur Yu Wenzhe wisselen de documenten van de leningsovereenkomst uit. President Donald Ramotar en zijn minister van Transport Robeson Benn kijken toe. (Foto: The Guardian)


De weg is nu vrij voor uitbreiding van de Cheddi Jagan International Airport. In het eerste kwartaal volgend jaar beginnen de werkzaamheden. Voor de uitbreiding heeft Guyana een leningsovereenkomst van US$ 130 miljoen met China ondertekend.

De Chinese Exim Bank verstrekt de lening. Ongeveer 300 huizen met ongeveer 815 inwoners moeten voor de uitbreiding worden verplaatst. De Guyanese minister van Transport, Robeson Benn, zei dat er al een haalbaarheidsstudie en een milieu-effectrapportage voor het uitbreidingsproject van de luchthaven zijn uitgevoerd.

De leningsovereenkomst is woensdag ondertekend. Minister van Financiën, Ashni Singh, tekende namens de Guyanese regering en de vertrekkende Chinese ambassadeur Yu Wenzhe deed dat namens de Chinese regering in aanwezigheid van president Donald Ramotar, Benn en de luchthaven-functionarissen op het Bureau van de president. De Chinese ambassadeur beëindigt zijn tweejarig ambtstermijn aan het land.

Behoefte komende jaren
Het staatspersagentschap Government Information Agency (GINA) rapporteerde dat de Guyanese regering een ontwerp- en bouwcontract met China Harbour Engineering Company voor het project was overeengekomen. De uitbreiding omvat een verlenging van de landingsbaan van ongeveer 3,5 kilometer die grote trans-Atlantische vliegtuigen, zoals de Boeing 747, zal kunnen accommoderen. Er komen ook een nieuwe terminal gebouw, acht incheckbalies, liften, roltrappen en x-ray scanapparaten met behulp van driedimensionale technologie samen met de vluchtinformatie en veiligheid bewakingssystemen.

Als het project is voltooid zal de Chedi Jagan International Airport in staat zijn om in de behoeften van het luchtverkeer in de komende jaren te voldoen en kan het een hub worden voor regionaal en continentaal verkeer. Met de uitbreiding verwacht het land dat er ook meer banen en ondersteunende diensten worden gecreëerd. Ook het toeristisch potentieel wordt volgens minister Singh waarschijnlijk versterkt door de toestroom van bezoekers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May