Tekenwedstrijd overtreft verwachtingen organisatoren
03 Nov 2012, 20:30
foto
Jumenza Van Geene, geflankeerd door Cheyenne Doerdjan en Christianto Kasijo, is samen met de twee anderen de winnaar geworden van de tekenwedstrijd. (Foto: René Gompers)


De tekenwedstrijd over een Schoon Suriname heeft de verwachtingen van de organisatoren overtroffen. Er waren meer deelnemers dan verwacht. De wedstrijd begon om 8 uur in de ochtend en ging door tot drie uur 's middags.

Jumenza van Geene, Cheyenne Doerdjan en Christianto Kasijo zijn de winnaars geworden van de eerste ‘Houd Suriname Schoon’ tekenwedstrijd. Het Directoraat Openbaar Groen heeft in samenwerking met de Nola Hatterman Art Academy de milieuwedstrijd georganiseerd.

De organisatoren hebben met dit project de Surinaamse jeugd actief willen betrekken bij de voordelen van een schoon en gezond leefmilieu. De wedstrijd moest ook het bewustzijn over het thema aanwakkeren en verhogen.

In de leeftijdsgroep zes tot acht jaar heeft Jumenza de winnende tekening gemaakt. Cheyenne heeft dat in de leeftijdsgroep negen tot elf jaar gedaan, terwijl Christianto er in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 met de eerste prijs vandoor ging.

Nickerie apart
Het aantal deelnemers was groter dan de organisatie had verwacht. Terwijl de organisatie rekende op 500 participanten, kwamen er 650 leerlingen uit alle districten. Alleen Nickerie was niet vertegenwoordigd. "Nickerie is erg groot, waardoor wij de wedstrijd apart voor Nickerie zullen organiseren,"
deelt projectcoördinator Zulele Blinker mee. "De participatie is nu al overweldigend. Hier en daar wat missertjes in de organisatie, maar na de puntjes op de i gezet te hebben, zullen we het nog beter en vaker kunnen doen." De organisatie wil de tekenwedstrijd jaarlijks houden.

Het regende prijzen. De winnaars kregen fietsen van Rudisa, laptops van Iamgold, kadobonnen van Vaco en mobieltjes van Telesur. De beste tekeningen van elk district werden ook gewaardeerd met een fiets. Om de opvallende jeugdige talenten aan te moedigen, kregen zij een 'schilderskit' cadeau.

Enkelen kwamen ook in aanmerking voor een training in digitaal grafisch ontwerpen bij Partners Plus. Vijf scholen kregen voor een jaar gratis internet en de klas van Christianto Kasijo mag op reis naar het binnenland. "Het wordt een educatief uitstapje en zullen de kinderen nog meer bewust worden gemaakt van het belang van een schoon milieu" zegt de projectcoördinator.

"Er zijn geen verliezers bij deze wedstrijd", stelt Blinker ."Alle deelnemers krijgen een rugtas van Staatsolie gevuld met schoolspullen van Kirpalani. Maar de mooiste prijs is dat de 10 beste tekeningen op billboards in en rond de stad zullen prijken."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May