CBB vergoedt hulpambtenaar met SRD 30 belkaart
03 Nov 2012, 10:00
foto
Bestuursambtenaar Fredrik Herman te Donderskamp.


Voor een belkaart van SRD 30 per maand beschikt het Centraal Bureau Burgerzaken (CBB) al drie jaar wellicht over de goedkoopste kracht op de wereld. Dat is de tegemoetkoming, die bestuursambtenaar Fredrik Herman van de CBB-post te Donderskamp krijgt van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat bij uitstek de ambtenarensalarissen regelt. In eerste instantie kreeg hij een belkaart van SRD 10 elke maand.

Herman doet dit werk uit goodwill en moet diensten verlenen aan 300 mensen van de dorpen Donderskamp, Corneliskondre en Witagron, het Boven Coppename- en Wayambogebied. Sinds de ingebruikname van het bestuurskantoor, waarin de CBB-post is ondergebracht, is er geen meubilair geleverd. "Een tafeltje en twee stoelen van mij zijn het enige meubilair", zegt Herman aan Starnieuws. Ook het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft geen helpende hand uitgestoken.

Geen gehoor
Bij de instelling van deze post had CBB aangegeven dat er vijf mensen uit het gebied in dienst zouden worden genomen. Echter hebben slechts drie personen gesolliciteerd door de onzekere situatie en uitblijven van de inrichting van het gebouw.
Pogingen van Starnieuws gedurende een week om een reactie te krijgen van de directeur van het CBB liepen op niets uit. De CBB-post is een welkome uitkomst voor de bewoners in het gebied. Ze hebben het al moeilijk met het ophoesten van de reis- en verblijfkosten naar Paramaribo om de nodige documenten van CBB te bemachtigen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor personeelskosten van SRD 57 miljoen opgebracht voor het dienstjaar 2013, echter is er geen regel gewijd aan Boven Coppename- en Wayambogebied. Dit terwijl in het beleidsprogramma 2013 wordt gesteld dat projecten zullen worden geïnitieerd die als doel hebben om de dienstverlening van de burgers op een hoger niveau te brengen. Daarnaast zullen eveneens de werkomstandigheden van de medewerkers van de CBB-kantoren verbeterd worden.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May