Federatie universiteit akkoord met afkoopbedrag SRD 1600
01 Nov 2012, 14:50
foto
Mahinder Kalicharan, bestuurslid van de WFU. (Foto: Raoul Lith)


De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) gaat akkoord met een afkoopregeling voor secundaire voorwaarden over 2012. Het bod van SRD 1600 dat vandaag is gedaan door het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, is na een moeizame algemene ledenvergadering geaccepteerd. De bijkans 400 medewerkers hebben zonet het emplacement van de universiteit verlaten en hun actie beëindigd. Morgen zal er weer normaal worden gewerkt.

Mahinder Kalicharan, een van de leiders van WFU, zegt aan Starnieuws dat het een moeilijke en moeizame onderhandeling is geworden. Nadat eerst het bestuur met een bod kwam van lager dan SRD 1500, eiste de federatie een bedrag van SRD 2100 als afkoop- en studie toelage. Dit bemoeilijkte de onderhandelingen. De federatie besloot toen de studietoelage te laten vallen omdat niet eenieder in aanmerking daarvoor zou komen. Wel werd gevraagd dat er een uniform bedrag werd overeengekomen voor alle medewerkers.

Moeilijk proces
Het bestuur kwam toen met een bod van SRD 1500, dat werd afgewezen door de federatie. “Vanaf toen is letterlijk gespeeld met ‘tientjes’ totdat het bestuur SRD 1600 voorstelde. We gingen daarmee naar de algemene vergadering. Daar was het voor ons een moeilijke gang omdat niet eenieder met dit bod akkoord wilde gaan”, zegt Kalicharan. Er was veel overredingskracht voor nodig van de federatieleiding om de medewerkers akkoord te laten gaan met het bedrag van SRD 1600.

Naast deze afkoop voor de secundaire voorwaarden, zal nog gesproken moeten worden met het bestuur voor de secundaire voorwaarden over het jaar 2013. De federatie onderhandelt niet over primaire (lonen) maar gaat alleen over secundaire zaken. Wanneer de overheid een loonronde geeft, komen de medewerkers daarvoor automatisch voor in aanmerking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May