Politie vindt ‘zoeklijnen’ in diefstal HSDS
01 Nov 2012, 01:00
foto


De politie heeft wat ‘zoeklijnen' gevonden in de diefstal bij Home Shopping and Delivery System (HSDS). Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat de politie haar best doet om achter de daders te komen. Er zijn wat serieuze aanwijzingen, maar in dit stadium kan hij nog niet veel kwijt.

Naarden wil niet prijsgeven of het om een 'inside job' gaat. Dit is wel het vermoeden van directeur Pavan Bhojwani van HSDS. Naarden merkt op dat alle opties bekeken worden en dat er van alles mogelijk is. Wel zegt de politiewoordvoerder dat het om een relatief groot geldbedrag gaat. HSDS werd op afgelopen zondagmorgen, op klaarlichte dag, beroofd. Vijf gemaskerde dieven vielen de zaak binnen en sommeerden het personeel om het geld vrij te geven. Ook moesten ze persoonlijke sieraden en mobiele telefoons afstaan.

Betalen met pinpas
Volgens de politiewoordvoerder zou het beter zijn als klanten overgaan tot betalen met een pinpas. Dit is veel veiliger voor de klant, het personeel en de handelszaak. Wel zou dit beter gepromoot moeten worden door het bankwezen. Een andere zaak waarop er gelet moet worden, is het stukje privacy dat klanten moeten hebben wanneer ze met hun pinpas zouden betalen.

Het moet zo zijn dat anderen niet mee kunnen kijken en dat ze dan afstand bewaren, net als bij de banken. Naarden legt ook uit dat diefstallen niet te voorkomen zijn, omdat het nooit van tevoren bekend is wanneer criminelen toeslaan. Alert zijn en een stukje veiligheid kan altijd helpen. Camerabeveiliging weerhoudt dieven er niet van om overvallen te plegen. Bij de opsporing helpen de beelden meestal wel om de verdachten in de kraag te vatten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May