OS Sophia’s Lust 1 blijft dit schooljaar nog open
31 Oct 2012, 13:45
foto
De actie van de ouders van leerlingen van de OS Sophia's Lust 1 heeft vruchten afgeworpen. De school blijft nog een jaar staan.


Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft besloten dat de Openbare School Sophia’s Lust 1 dit schooljaar niet meer wordt ontmanteld. Kenneth Biervliet van het ministerie heeft dat meegedeeld aan de actievoerende ouders.

De ouders die de Sophia’s Lustweg vanmorgen uit onvrede hadden gebarricadeerd zijn opgelucht met de toezegging. Firos Abdoelrahaman, voorzitter van de oudercommissie, zegt aan Starnieuws dat alle ouders opgelucht zijn. “Biervliet heeft aangegeven dat we zelf met de SMA (Surinaamse Madjlies Associatie...red), aan wie het terrein toebehoort, verder moeten onderhandelen. We willen de toilettengroep aanpakken en hebben morgen een bijeenkomst met alle belanghebbenden. Maar, dat de kinderen dit schooljaar rustig hun lessen kunnen volgen, is een hele opluchting. Voor het komende schooljaar zijn wij goed voorbereid.”

SMA-voorzitter Michel Soebhan beweert dat zijn organisatie aan wie het terrein en de rest van de gebouwen toebehoort, nooit is benaderd door de oudercommissie, ouders, leerkrachten en het Minov. Soebhan is er zelf geen voorstander van dat de schoolkinderen in deze erbarmelijke situatie les volgen. Schoolkinderen kunnen een ongeluk krijgen en de situatie is onhygiënisch, zegt hij.

“De SMA mag niet eens op het terrein komen. Het afgelopen jaar was er een zaak tegen ons aangespannen en er was aangegeven dat de SMA niet op het terrein mag, maar het vonnis is afgewezen,” doet Soebhan uit de doeken. “Ik kan u vertellen dat wij ook drie scholen hebben die er prachtig uitzien. We hebben het voorstel gedaan om de school over te nemen en deze volledig te renoveren, maar dat voorstel is terzijde geschoven.” Hij is bereid om in samenspraak met belanghebbende de mogelijkheden te bekijken die er zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May