Sandy eist ook levens in de VS
30 Oct 2012, 01:40
foto
In New York heeft Sandy grote delen van lager gelegen gebieden onder water gezet. (Foto: Reuters)


Sandy heeft het oosten van de Verenigde Staten (VS) harder getroffen dan werd gevreesd. Tenminste elf personen hebben tot rond 1.30 uur in de nacht Surinaamse tijd, het leven gelaten. Verwacht wordt dat het aantal doden zal stijgen. In diverse staten van de VS is de stroom uitgevallen, waardoor ruim vijf miljoen mensen in het donker gehuld zijn.

CNN en diverse media geven constant updates van de situatie. Laaggelegen delen Manhattan zijn onder water gelopen. Veel mensen zijn geëvacueerd. Metrostations, Ground Zero, tunnels en parkeerplaatsen zijn overstroomd. Het zal dagen duren om het puin te ruimen.

In New York hebben vijf mensen het leven gelaten, volgens Amerikaanse media. Een man in de wijk Queens stierf nadat een ontwortelde boom op zijn huis terecht kwam. Ook in New Jersey, Maryland, Pennsylvania en Connecticut zijn er doden gemeld. In Canada heeft een vrouw het leven gelaten. In het Caribisch Gebied heeft Sandy 67 levens geëist. De storm neemt in kracht af maar is nog steeds levensgevaarlijk en zal vandaag de hele dag nog enorm veel last veroorzaken. In diverse staten geldt de noodtoestand.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May