Ook Obama stopt campagne
29 Oct 2012, 13:00
foto
President Obama wordt continu op de hoogte gehouden van orkaan Sandy (Foto: Reuters)


Na presidentskandidaat Mitt Romney, heeft ook de Amerikaanse president Barack Obama twee campagne-bijeenkomsten afgezegd door orkaan Sandy. De orkaan die zijn opwachting heeft gemaakt aan de Amerikaanse oostkust, kan volgens meteorologen uitgroeien tot de ‘storm van de eeuw’.

Obama heeft zijn bijeenkomsten in Prince William County (Virginia) en in Colorado Springs (Colorado) afgezegd. De afspraken waren gepland voor vandaag en dinsdag. Romney had eerder zijn campagne-evenementen die gepland waren in Virginia al afgezegd. De presidentsverkiezingen in de VS zijn op 6 november.

Het Amerikaanse staatshoofd wordt continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van orkaan Sandy. Het natuurgeweld maakte bij zijn doortocht door het Caribisch Gebied al meer dan 60 dodelijke slachtoffers. Voor zeker negen staten is de noodtoestand uitgeroepen en zijn de aandelenmarkten in New York gesloten. Het openbaar vervoer is opgeschorst.

Orkaan Sandy zal naar verwachting later vandaag aan land gaan aan de oostkust. De aankomst doet zich al gevoelen in sommige staten die al te maken hebben met zware regenval, overstromingen en harde winden. Sandy heeft aanhoudende winden van 150 kilometer per uur en bevindt zich nu ongeveer 370 kilometer zuid-zuidoosten van New York City.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May