Militairen schieten man dood in Nassaugebied
26 Oct 2012, 19:30
foto


Een man die verdacht werd van het plegen van berovingen, is vanmiddag doodgeschoten door een patrouille van vier militairen. Dit gebeurde op de kruising van de weg naar Langa Tabbetje en Nassaugebergte in de omgeving van het Meriangebied in Oost-Suriname. Er was ook een lid van de Ordening Goudsector (OGS) in het gezelschap van de militairen.

René Amautan, die ook ressortraadslid is (A Combinatie), is ooggetuige van het gebeuren. Hij zegt aan Starnieuws dat de militairen ongeveer een uur hebben gewacht op de verdachten. "Toen de mannen op een atv kwamen aangereden, werd het vuur op hen geopend, van ongeveer 50 tot 60 meter afstand. Een van de mannen werd dodelijk geraakt. De twee anderen zijn het bos ingevlucht", zegt Amautan. Volgens de ooggetuige gaat het om Surinamers.

"Ik vind het erg dat de militairen geschoten hebben op de verdachten vlak voor kinderen. Zij hebben alles gezien. Het ontzielde lichaam ligt nog vlak hier", rapporteert Amautan rond zeven uur vanavond aan Starnieuws. De politie van Snesi Kondre is gebeld en die is na een tijdje aangekomen op de plek waar de beschieting heeft plaatsgevonden. Op de plek 'René's Kampoe', wonen ongeveer twintig personen. Dit is ongeveer 90 kilometer van Moengo. Het is nog niet gelukt om informatie van de autoriteiten te krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May