Minister Betterson ontvangt naslagwerk voor opleidingen
26 Oct 2012, 03:00
foto
Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling heeft van Ulrich Aron het Vademecum voor de bestuursdienst ontvangen.


Ulrich Aron, voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Instituut voor de opleiding van Bestuursambtenaren in Suriname (IBAS) heeft aan minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) het ‘Vademecum voor de bestuursdienst’ overhandigd.

In dit naslagwerk staan wettelijke regelingen vermeld waarin bepaalde taken aan de districtscommissaris zijn opgedragen. De bestuursdienst is nu in het bezit van een instrument om het ‘competentie gericht leren en werken’ bij de opleidingen aan te wenden voor het verkrijgen van vakbekwaamheid, meldt de voorlichting van RO.

De studenten van de bestuursopleidingen krijgen praktisch gericht onderwijs, waarbij zij het geleerde direct in hun werk kunnen toepassen. IBAS is in 2009 begonnen met mbo- en hbo-opleidingen voor bestuursambtenaren. In december 2010 werd het eerste naslagwerk (vademecum) voor de bestuursdienst uitgegeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May