BMS en Suralco renoveren moskee te Smalkalden
26 Oct 2012, 09:00
foto
De gerenoveerde moskee van de Islamitische vereniging Ramadja Islam aan de Noordstraat te Smalkalden.


De renovatiewerkzaamheden aan de moskee Qiblatain Ramadja Islam van de Islamitische vereniging Ramadja Islam aan de Noordstraat te Smalkalden zijn donderdag beëindigd. Irene Ilahi-Tholen, Community Relations & Environmental manager Suralco en Kaniman Pasiran, voorzitter van de vereniging, markeerden dit moment met het doorknippen van een lint aan de voordeur van de gebedsruimte.

De renovatiewerkzaamheden zijn onderdeel van de schenking van Suriname Aluminium Company L.L.C. aan de gemeenschap van Smalkalden ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van de maatschappij, en vloeien voort uit een commitment van de N.V. BHP Billiton Maatschappij Suriname (BMS) aan de Islamitische vereniging Ramadja Islam voor gebruik van land en gebouwen op Smalkalden.

In mei van dit jaar werd al de grond overgedragen aan de vereniging en beloofd dat ook de moskee zou worden gerenoveerd.

Het dak, de minaretten en de centrale koepel van de moskee zijn bij de renovatie gerepareerd en geschilderd. Ook zijn de buitenkeuken, de buitendeuren, het plafond in de training- en vergaderzaal en het gehele gebouw waar nodig vernieuwd en van een verflaag voorzien.

In zijn dankwoord memoreerde Harold Soetodimedjo, ondervoorzitter van de vereniging, de sterke band tussen BMS, Suralco en de gemeenschap. Bij de oprichting van de vereniging op 2 juli 1972, bestond het bestuur uit zeven personen waarvan vijf bij de BMS werkzaam waren en twee bij de Suralco. “Beide maatschappijen stelden toen al hun employés in de gelegenheid de (geestelijke) belangen van de gemeenschap te behartigen”, zei hij. “Wanneer nu, 40 jaren later, de grond en renovatie van de moskee, geschonken worden aan deze vereniging, is dat meer dan een goed nabuurschap alleen.”

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May