Festiviteiten in Nickerie hebben te maken met decentralisatie
25 Oct 2012, 01:00
foto
President Desi Bouterse begroet het vaandel van de republiek Suriname op 25 november 2010, gedragen door de gewapende machten. (Foto: Edward Troon)


De viering van de 37ste verjaardag van de republiek Suriname in Nickerie op 25 november, heeft te maken met de decentralisatie-gedachte. "Dit is de officiële reden en niet de vergadering van de ACP-EU in Paramaribo", zegt Cliffton Limburg, perschef van het kabinet van de president, aan Starnieuws.

De mededeling dat de parade, het defilé en de volksreceptie niet in Paramaribo zullen worden gehouden, maar in Nickerie, werd gedaan door districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. Tot nu toe was het een traditie dat deze plechtigheden plaatsvonden rond het Onafhankelijkheidsplein. President Desi Bouterse besloot vorig jaar de traditie te doorbreken door de activiteiten van 's morgens te verplaatsen naar 's middags.

Limburg zegt dat de president heeft besloten om dit jaar de festiviteiten in Nickerie te houden. Volgend jaar is Wanica aan de beurt. Limburg stelt dat de president de decentralisatiegedachte heel belangrijk vindt en daarom vinden de plechtigheden dit jaar in Nickerie plaats. Intussen heeft een delegatie onder leiding van minister Lamuré Latour van Defensie een inspectie gehouden in Nickerie. De bewindsman zei aan Starnieuws dat de locaties geschikt zijn voor het houden van de plechtigheden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May