Hoofdinlaten regio-west opengesteld voor vlotte inzaai
25 Oct 2012, 16:00
foto
Een hoofdinlaat die met chemicaliën is schoongemaakt.


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV regio-west, heeft de hoofdinlaten opengesteld om de boeren voor de padie inzaaiperiode die op 1 november start, te kunnen voorzien van irrigatiewater.

Volgens het ministerie houden boeren op diverse plaatsen in het district de secundaire irrigaties niet schoon. Dit zorgt vaak ervoor dat de instroom van water te traag of helemaal niet op gang komt. Hierdoor worden ook andere boeren die water uit het zelfde kanaal moeten onttrekken, gedupeerd. Vooral in het droge seizoen is het belangrijk dat de boeren hun plichten nakomen en hun irrigaties en lozingen schoonhouden, benadrukt het ministerie.

Het chemisch onderhouden van kanalen die dicht begroeid zijn, wordt in deze periode afgeraden, daar dit kan zorgen voor nog meer verstoppingen.
Omdat het waterpeil in de Nanizwamp op dit moment 2.65 m NSP bedraagt, is besloten de pompen te Wakay nog niet in werking te stellen. In de loop van de komende week zal samen met de overige waterautoriteiten besloten worden of de pompen wel aan moeten om het waterpeil in de zwamp op peil te houden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May