85 werknemers OW getraind in aanbesteding projecten
24 Oct 2012, 21:00
foto
Minister Ramon Abrahams overhandigt een certificaat van een ambtenaar die de training 'aanbesteding projecten' heeft gevolgd. (Foto: Raoul Lith)


85 werknemers van het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben vandaag een certificaat ontvangen. Zij zijn getraind in hoe een project wordt aanbesteed en de wijze waarop de gunning aan een aannemer plaats moet vinden, zegt trainer Henry Blinker. Als leidraad voor de training dienden het Aanbestedingsreglement voor Werken in Suriname 1996 en de Uitvoeringsvoorwaarden voor Werken in Suriname 1996.

“Deze reglementen vormen een belangrijke basis, waarbij de betrokkenen als gelijkwaardige partners worden beschouwd”, geeft minister Ramon Abrahams aan. Deze reglementen genieten een breed draagvlak, omdat ze zijn opgesteld door inspanningen van de overheid en de private sector. De minister merkt op dat een lang gekoesterde wens vervuld is om de aanbesteding naar een niveau te waarbij transparantie, gelijkheid en objectiviteit gelden.

Betere job doen
Blinker wijst erop dat OW het grootste bouwministerie is. Aanbesteden is geen werk voor amateurs. Maar om professioneel aanbestedingen te doen, moeten hoge eisen gesteld worden aan de procedures die gevolgd worden. Met deze vaardigheden moet niet alleen een betere job gedaan worden, er moet ook kennis gedeeld worden met de andere collega’s.

Abrahams stelt dat de rol van de mensen die getraind zijn, is opgevoerd. "U gaat merken dat uw prestatie op een hoger niveau gaat komen. U bezit nu over de nodige competentie om uw verantwoordelijkheden te begrijpen en uw taken naar behoren uit te voeren. Onderschat uw rol niet", benadrukt de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May