Beleidsplan: Streekziekenhuis wil kansen benutten
24 Oct 2012, 17:00
foto
SZN-directeur Elias biedt het beleidsplan van het ziekenhuis aan directeur Eersel van Volksgezondheid.


Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft het beleidsplan van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis (SZN) ontvangen. ‘Van Streekziekenhuis naar een modern gezondheidscentrum 2012-2016’ is dinsdag in Paramaribo overhandigd door SZN-directeur Antoine Elias.

Het beleidsplan is het resultaat van brede discussies met de medische staf en de verschillende diensthoofden van het ziekenhuis. Het stichtingsbestuur als toezichthouder heeft er zijn goedkeuring aan gegeven. In een korte toelichting gaf Elias de stand van zaken weer en waar hij naar toe koerst. Hij zei dat er realistische plannen zijn opgenomen die binnen het vastgesteld termijn uitvoerbaar zijn. In het plan staat op welke manier het ziekenhuis zijn doelen wil bereiken.

Gezonde managementstructuren, verbetering van de huisvesting, vervanging van verouderde apparatuur, modernisering van kwaliteitssystemen en investeringen in human resources moeten het ziekenhuis verder uitbouwen en de patiënt volledig centraal stellen. Elias zei dat hij samen met zijn personeel alles in het werk zal stellen om in de komende vier jaar de vijf basisspecialismen - Interne Geneeskunde, Chirurgie, Gynaecologie, Pediatrie en Anesthesie - te bemensen met permanente specialisten.

Het SZN wil de kansen benutten die de komende jaren in het verschiet liggen. In de planning zijn uitbreiding en rehabilitatie van de spoedeisende hulp, modernisering en uitbreiding van de apotheek en de operationalisering van de one stop diabetes shop. De grootste uitdaging is voor Elias het opzetten van een radiodiagnostisch centrum, gevolgd door een kinderpaviljoen en een crèche.
Minister Blokland en zijn directeur Martelise Eersel waren tevreden met het geleverde werk en hebben hun ondersteuning toegezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May