Leerlingen OS Sophia's Lust 1 worden overgeplaatst
22 Oct 2012, 16:00
foto
Minov-onderdirecteur Kenneth Biervliet spreekt de aanwezige ouders toe.


De in zeer slechte staat verkerende OS Sophia's Lust 1 zal binnenkort ontmanteld worden. Ongeveer 90 leerlingen van deze school worden daarom in de eerste week van november overgeplaatst naar andere scholen. De kinderen zullen opgevangen worden in de drie nieuwe lokalen die bijgebouwd worden op OS Sophia's Lust 2. Voor de kinderen die daaraan behoefte hebben, wordt er schoolvervoer ingezet voor een bedrag van SRD 2.50 per maand. Ongeveer 40 van de leerlingen zullen eventueel vervoerd worden. De rest woont in de directe omgeving van OS Sophia's Lust 2.

Een delegatie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), bracht in het weekend onder leiding van de onderdirecteur Kenneth Biervliet, een bezoek aan OS Sophia's Lust 1 om de beleidsmaatregel van het ministerie toe te lichten. Op het terrein van de school sprak Biervliet de ouders/verzorgers van de leerlingen toe en ging in op vragen van de groep.

De ouders bepalen zelf
De ouders hadden begrip voor de maatregel, al plaatsten enkelen wel kritische kanttekeningen, zegt de voorlichtingsafdeling van Minov. Biervliet benadrukte dat het ministerie niemand iets oplegt. De ouders hebben de vrijheid om te kiezen voor de oplossingsmodellen van het ministerie. In dezelfde omgeving zijn er meerdere scholen waar zij eventueel hun kinderen in zouden kunnen schrijven.

Biervliet maakte van de gelegenheid gebruik om de ouders ook op te roepen actief te participeren in het leerproces van hun kinderen. Hij noemde onder andere het opzetten van oudercommissies en het continu in contact blijven met het ministerie. “De deur van het ministerie staat altijd open voor u”, gaf hij aan.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May