Politie Albina krijgt nieuwe woningen
23 Oct 2012, 10:00
foto
Politiepost Albina


De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) bekijkt de mogelijkheid om voor de politie van Albina nieuwe woningen op te zetten. Politiewoordvoerder inspecteur Humphrey Naarden bevestigt dit tegenover Starnieuws. De politie te Albina is niet goed gehuisvest.

Volgens John Koorndijk, ressortcommandant van Albina, is de huisvesting van de manschappen alles behalve ideaal. Hij zegt dat er meer politieambtenaren gedetacheerd zullen worden. "Het is daarom logisch dat er meer woningen beschikbaar moeten zijn", benadrukt Koorndijk. De politiepost Albina telt nu elf en Moengo negen manschappen.

Met dit voornemen van de korpsleiding worden de eerste stappen gezet om invulling te geven aan het streven om het veiligheidsgevoel in het district Marowijne op te voeren. Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie verklaarde bij zijn bezoek in juli aan Albina dat binnen twee jaar de bemensing van de politieposten Albina en Moengo geleidelijk aan opgetrokken wordt naar 25 personen. De politietopper gaf aan dat vooral in Albina de overheidscontrole moet worden opgevoerd.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May