Henshuys: “Ik heb mijn geld gehad”
22 Oct 2012, 03:00
foto


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft haar geld gehad. Ewald Henshuys, directeur van de SLM, heeft in 'Welingelichte kringen' op Radio ABC gezegd dat het bedrijf zijn US$ 80.000 heeft gehad. “Ik heb mijn geld gehad, dat was heilig voor mij.” Stichting Hermitage Herberg die de SLM heeft betaald, heeft een kort geding ingediend tegen de AVVS ‘De Moederbond’ om gedaan te krijgen dat de vakcentrale zijn ‘plichten’ nakomt.

De SLM heeft in 2004 een stuk terrein van de vakcentrale aan de Jagernath Lachmonstraat gekocht waarvoor een aanbetaling van US$ 80.000 was gedaan. De overdracht van het stuk perceel dat ligt achter het hoofdkwartier van ‘De Moederbond’ heeft echter nog niet plaatsgehad. Starnieuws verneemt dat het gaat om grondhuur en dat het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) eerst toestemming moet geven voordat de overdracht kan plaatsvinden. De perikelen bij de gronduitgifte landelijk en de wisselingen van minister op RGB, maken dat het de vakcentrale nog niet is gelukt de overdracht te doen. Hermitage moet geld krijgen van de vakcentrale en bereikte een overeenkomst met de SLM, die intussen is betaald door de stichting.

Juridische stap was nodig
“Moederbond heeft niet kunnen leveren om de een of andere redenen en wat de SLM gedaan heeft in overleg met de aandeelhouders is dat we hebben gezegd dat we onze geld terug moeten en voor de rest moeten we deze kwestie vergeten, want we willen niet in het middelpunt komen van een discussie wat er met De Moederbond zou gebeuren”, zegt Henshuys. Juridisch moest de SLM overgaan tot veiling, stelt Henshuys, anders hadden we ons geld niet gehad. “Hoe kan Henshuys zeggen dat ze geen grond hebben gehad, er staan immers twee kantoren van de SLM op het terrein waarin ze hun personeel accommoderen. Trouwens ook de weg waar de SLM van gebruik maakt, is van ‘De Moederbond’”, zegt een verbolgen topper van ‘De Moederbond’.

Henshuys blijft erbij dat hij over moest gaan tot veiling. Aangezien de SLM het geld al heeft gekregen van Hermitage, is het bedrijf klaar met de zaak. Hermitage gaat op 7 december over tot de veiling.” Duidelijk is dat ‘De Moederbond’ geen schuld heeft bij de SLM, zoals dat in de media wordt gebracht . “Het is een kwestie van overdracht. En nu heeft de SLM zonder overdracht verkocht aan Stichting Hermitage die haar aankoop veilig wil stellen", de topper van de Moederbond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May