WBC opent competitie met winst op Excelsior
20 Oct 2012, 03:00

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) maakte vrijdagavond in het André Kamperveenstadion een aanvang met de Digicel 2012-2013 competitie. WBC en Excelsior mochten de openingswedstrijd spelen. Na een 1-0 voorsprong bij rust, won WBC de ontmoeting met 2-0. Het openingsduel trok weinig publiek aan.

In een redelijke wedstrijd, met weinig hoogtepunten, opende Giovanni Drenthe, de score voor WBC. De ontmoeting werd geleid door Fifa-arbiter Enrico Wijngaarde. Na de rust zagen we hetzelfde beeld in de tweede helft. WBC zocht vaker het doel op van de tegenstander. Jermain van Dijk, bracht zijn ploeg op een 2-0 voorsprong, door van grote afstand de doelverdediger van Excelsior het nakijken te geven.

Het ontbrak de ploeg van WBC aan stootkracht in de aanval, om het doel van Excelsior in nog meer problemen te brengen.
Bij de ploeg van WBC zat de ex-trainer van Robinhood, Roy Vanenburg, op de trainersbank en Ronny Aloema (ex-Robinhooder) stond in het doel van WBC.

De competitie wordt zaterdag voortgezet met de volgende wedstrijden: Om half vijf spelen in het Ronnie Brunswijk stadion: Inter Moengotapoe tegen Boskamp. In het André Kamperveen stadion komen Robinhood-SNL om 18.00 uur tegen elkaar uit.